Aquelles llesques de pa amb vi, amb oli, amb sucre o mel; aquells menjars de bacallà amb patates i allioli, o amb fesols, i de fesols amb arengada, llonganissa o cansalada; aquells bunyols de bacallà; aquella escudella o carn d'olla feta amb aigua de cisterna i el foc a terra; aquells suquets de pei...
Aquelles llesques de pa amb vi, amb oli, amb sucre o mel; aquells menjars de bacallà amb patates i allioli, o amb fesols, i de fesols amb arengada, llonganissa o cansalada; aquells bunyols de bacallà; aquella escudella o carn d'olla feta amb aigua de cisterna i el foc a terra; aquells suquets de peix fets per pescadors; aquells pastissets, "corassons", cócs ràpids o orelletes fets a casa amb aquell foc de carbó o llenya; aquelles carns, a la brasa o guisades, acompanyades de la gràcia de cada cuinera... Un conjunt de secrets i receptes gastronòmiques d'una terra per llepar-s'hi els dits. Charo Ciprés Martín (Castellote, Terol, 1947) i Carme Arjona Cabello (Valls, Alt Camp, 1956) van començar a compartir la seva afició per la cuina presentant-se als Concursos de Romesco. Des d'aleshores l'enriquiment mutu ha afiançat una amistat que les ha dut al gust d'escriure 200 receptes de cuina del Tarragonès. En paraules de la Carme: «una cuina tradicional però, a la vegada, restauradora i actual».
Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.
Les cookies necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.
Personalització
Les cookies de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.
Anàlisis
Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.
Marketing
Les cookies de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.