Aquest és el setè any que Turisme de Catalunya edita l'Agenda Gastronòmica, en la qual es recullen els principals esdeveniments i mostres gastronòmiques que tenen lloc al territori català. Amb la voluntat d'anar més enllà en la promoció de la gastronomia í sempre vinculant cuina, producte i territori, volem destacar la incorporació a l'Agenda dels artesans que elaboren productes lligats a la gastronomia, ja siguin estris de cuina o per posar-los a taula. També ampliem la informació sobre algunes jornades que tenen un producte comú amb un petit mapa de la ruta que es pot fer per a la seva degustació. Trobarem calçots i bolets a la tardor, poma i xató a l'hivern, pèsols i cargols a la primavera i mercats de peix fresc i cireres a l'estiu. I, com sempre, les denominacions d'origen i de qualitat, actualitzades, els col·lectius de cuina, els restaurants amb l'estrella Michelin, un índex amb les poblacions on se celebren els esdeveniments gastronòmics més importants i alguns telèfons relacionats amb el sector. Catalunya continuarà promovent la gastronomia catalana a tots els indrets i els mercats on l'oferta turística catalana és present, amb la ferma voluntat d'incrementar l'interès per casa nostra i de consolidar el lligam entre producte i territori.