La premissa d'aquest llibre de receptes és que les elaboracions que hi surten siguin senzilles d'elaborar i, per tant, que a la cuina s'hi puguin sumar les mans dels més petits de la casa. Una manera d'afegir una part lúdica al menjar -que els nens s'hi impliquin tocant, embrutant-se, divertint-se- i també didàctica. Que cal començar a donar les bases als futurs cuiners de demà i apassionar-los per cuinar i, especialment, per menjar bé. "A la cuina, amb compte!", a l'inici cal deixar clares quatre regles: mans ben netes, anar amb calma, tenir ben clara la recepta i tenir sempre un adult al costat. Això últim imprescindible, que hi ha objectes que tallen pel mig.
Les receptes són molt clares i segur que vénen de gust als nens -la presència del dolç domina la major part del llibre-. La primera són unes rosquilles de la qual els pares poden fer-ne la massa i fregir-la i els nens encarregar-se de fer-ne la forma: al llibre hi ha un dibuix molt clar de com fer-ho. Segur que ho troben divertit. Les receptes, com en aquest dibuix, porten quadres complementaris que ens donen trucs, tècniques i consells que ens ajudaran a la recepta en concret i en altres de similars que es facin. També s'indica el temps que ens portarà preparar-la. No cal dir-ho, però les receptes les poden fer també els que no tenen nens. En general són senzilles i força ràpides, que és una qualitat que busquen tant els que són pares com els que no. Perquè mengin fruita, res com uns maduixots sucats en dues xocolates, una macedònia d'estiu o una compota de poma senzillíssima. La divisió no és la clàssica entre primers, segons i postres: hi ha un capítol dedicat a les pizzes per fer els dissabtes (amb espinacs, amb verdures de l'hort o d'"ull de bou", amb un ou al mig), un altre a les preparacions per a una festa d'aniversari (nachos amb guacamole, minihamburgueses) o el per als qui tenen molta, moltíssima pressa (gelats de petit suisse, que els prepararàs en un momentet - que es congelin ja tardarà una mica més). I per acabar, una taula per preparar entrepans de luxe.